Bemutatkozó kisfilm

Elérhetőségeink:

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Kertvárosi Tagóvodája

cím: 8800 Nagykanizsa, Csokonai utca 5.

telefon: +36 20 502 2123, +36 20 324 5780

email: kertvarosiovi@z-net.hu

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Kertvárosi Tagóvoda Sánci Telephely

cím: 8800 Nagykanizsa, Besenyő u. 2.

telefon: +36 30 631 4139, +36 20 324 5780

email: ovimano@z-net.hu

Dolgozóink

Nagy Bernadett óvodavezető
Pirbus Henriett óvodapedagógus
T. Garai Rita óvodapedagógus
Józsa Dóra óvodapedagógus
Pánker Judit óvodapedagógus
Pál Fanni óvodapedagógus
Magyar Lídia Erzsébet óvodapedagógus
Miholics Dóra óvodapedagógus
Gábor Gabriella óvodapedagógus
Oláh-Cséza Katalin óvodapedagógus
Goór Balázsné óvodapedagógus
Makár Zsuzsanna dajka
Pusztai Csabáné dajka
Soós Tiborné dajka
Hervai Istvánné dajka
Bönöcz Jánosné dajka
Miksóné Farkas Melinda technikai alkalmazott

Bemutatkozás

A tagóvoda arculatának, nevelő munkájának bemutatása:

Tagóvodánk Nagykanizsa keleti városrészében, lakótelepi környezetben, de a nyugodt, csendes családi házas kertvárosi városrész közelében található. Telephelyünk a sánci városrészben, zöldövezetben működik. Csoportszobáink nagyok, tágasak, világosak, jól felszereltek. Nagy területű füves udvarral, tornaszobával, fejlesztőhelyiséggel, műfüves pályával rendelkezik óvodánk. Intézményünk Madárbarát óvoda, 2013 óta pedig már az Örökös Zöld Óvoda cím büszke tulajdonosai is vagyunk. Óvodapedagógusaink élnek az innovatív tanulási lehetőségekkel, törekszünk a korszerű pedagógiai módszerek megismerésére és alkalmazására.

Nevelőmunkánkat a játékba ágyazott tapasztalatszerzés, komplexitás, gazdag élményszerzési lehetőség biztosítása jellemzi. A mese és mozgás meghatározó eleme a gyermekek mindennapjainak. Intézményünk helyi sajátosságait figyelembe véve valósítjuk meg a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos céljainkat, feladatainkat. Mindegyik telephelyről szinte teljes mértékben megközelíthető kerékpárral, gyalogosan az erdei óvoda helyszíne, a Csónakázó-tó.

Kiemelt cél:

Nevelői közösségünk kiemelten foglalkozik a környezeti neveléssel, annak védelmével, az erdei óvoda szervezésével. Célunk a környezettudatos, környezetre figyelő, aktív cselekvésre késztető magatartás megalapozása természetes környezetben

Kiemelt feladat:

2003-tól a nagykanizsai Csónakázó-tó és környékén szervezzük Erdei óvodánkat intézményünk nagycsoportos óvodásai számára. Fő feladatunk az örökös Zöld Óvoda címhez tartozó kritériumrendszernek való megfelelés, a kiemelt célhoz szorosan kapcsolódó egészséges életmódhoz tartozó tartalmak folyamatos bővítése.

Az intézményi programokon kívüli ünnepek:

Fontosnak tartjuk a szülőkkel, családokkal való jó kapcsolat kialakítását, fenntartását. Változatos és tartalmas együttműködési formákat működtetünk sikerrel havi szinten, nem csak a szülőkkel, hanem volt óvodásainkkal is. Családi délutánjaink a Zöld jeles napokhoz és az erdei óvodához kapcsolódnak.

A tehetséggondozó tevékenység megvalósításának alapelve:

Térbeli-vizuális tehetségműhelyünkben hangsúlyt fektetünk a kifejezőképesség, a fantázia, képzelet fejlesztésére, új eszközök, technikák megismerésére. Tervünk a zenei tehetségműhely megvalósítása.

Csoportok száma: