Bemutatkozó kisfilm

Elérhetőségeink:

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Palini Tagóvodája

cím: 8800 Nagykanizsa, Alkotmány út 79.

telefon: +36 20 476 3583

email: palinitagovi@gmail.com


Dolgozóink

Tagintézmény-igazgató, intézményvezető-helyettes: Benczik Imréné

Bajné Horváth Orsolya óvodapedagógus
Horváthné Bedő Beáta óvodapedagógus
Kantó Cintia óvodapedagógus
Wiesner Gáborné óvodapedagógus

Ágoston Krisztina dajka
Etelvári Mónika dajka
Tóth Istvánné pedagógiai asszisztens
Vargáné Fuisz Ildikó dajka

Bemutatkozás

A tagóvoda sajátos arculatának, nevelő munkájának bemutatása:

A környezeti nevelés már évek óta fontos szerepet játszik a Palini Tagóvoda életében. Alapelvünk: az „éld át, tapasztald meg személyesen!” gondolat. Szakmai arculatunk meghatározója az óvodára jellemző körülmény, a környezeti adottság és sajátos helyzetünk. Testületünk hisz az úgynevezett „élménypedagógia” növelő erejében. Intézményünk különleges adottsága, hogy egy öthektáros őspark közepén helyezkedik el, sokat látott tölgy- és gesztenyefákkal, élénkzöld pázsittal, a tavaszonként érkező gólyákkal.

Kiemelten foglalkozunk a környezeti neveléssel, a környezetvédelemmel, az egészséges életmódra neveléssel. Ezek az adottságok a korábbiakban is lehetőséget adtak arra, hogy a természetet közel hozzuk a gyermekekhez. Megfigyeléseket, kísérleteket végzünk, megismerkedünk a közelünkben található vizek – halastó, patak- állataival, növényeivel, visszatérő kirándulásokat, bakancstúrákat szervezünk ősszel és tavasszal a Halastóra, figyelembe véve a fokozatosság elvét. Fontos számunkra, hogy a modern és a hagyományos pedagógiai módszerek és eszközök közötti egyensúlyt megteremtsük a gyermekek életében, tehát a valóságos, interaktív élmények, a szabadban történő mozgás, a mindennapi mesehallgatás továbbra is szerepet kapnak a gyermekek fejlődésében. Pedagógiai tevékenységünkben tudatosan alkalmazzuk a digitális technológiákat a különböző képességterületek fejlesztése során, szem előtt tartva a gyermek életkorát, képességeit, motiváltságát.

Kiemelt cél:

  • A közvetlen tevékenységek, cselekvések, tapasztalatok útján szerzett élmények szeretetteljes légkörben való megélése.
  • Tapasztalatok szerzése a környezetvédelem fontosságáról

Kiemelt feladat:

A természetjárásra fordított figyelem elsajátíttatása, olyan magatartásforma megtanulása, ami növeli az egymás iránti türelmet, fokozza a segítőkészséget, és arra ösztönzi a gyerekeket, hogy cselekvő részesei legyenek a környezet megóvásának.

Az intézményi programokon kívüli ünnepek:

Zöld ünnepek: Állatok világnapja, Madarak és fák napja, Föld napja, Víz világnapja, Kézmosás világnapja, Népmese világnapja, Márton napi hagyományőrző hét

A tehetséggondozó tevékenység megvalósításának alapelve:

A tehetségcsírák, tehetségígéretek kibontakoztatásnak segítése komplex, gazdagító tevékenységek-
kel, az egyénre szabott fejlesztés előtérbe helyezésével.

 

Csoportok száma: 3