Bemutatkozó kisfilm

Elérhetőségeink:

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája

cím: 8800 Nagykanizsa, Bajcsy-Zs. E. u. 67.

telefon: +36 30 636 7282

email: pipiter@z-net.hu


név: Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája Nagyrác utcai telephelye

cím: 8800 Nagykanizsa, Nagyrác u. 26.

telefon: +36 30 332 3788

email: nagyracovi@gmail.com

Dolgozóink

Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája dolgozói:
Tagintézmény-igazgató: Göndör Réka

Óvodapedagógus:
Horváth Amarilla
Fehér-Varga Bettina
Markó Borbála
Kovácsné Rosta Hajnalka
Nagyné Polai Ildikó
Pati Szabina

Pedagógiai asszisztens:
Takácsné Tóth Tímea
Dajka: Máténé Horváth Ágnes
Mihalecz Márta
Szabóné Papp Melinda
Szökrény Lajosné

Egyéb:
Paizsné Cserjés Mónika

Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodájának Nagyrác úti telephelyének dolgozói:

Óvodapedagógus:
Mojzerné Lang Mária
Pőcze Edit Márta

Dajka:
Kukor Gabriella

Egyéb:
Kotnyekné Mojzes Csilla

Bemutatkozás

A tagóvoda arculatának, nevelő munkájának bemutatása:

A tagóvoda Nagykanizsa családi házas városrészében helyezkedik el. A tagóvoda két telephelyen működik. A csoportszobák tágasak, kényelmesek. A hatalmas udvar szépen parkosított. Folyamatosan bővült mozgásfejlesztő eszközökkel; udvari játékokkal. A karbantartott épületekben kialakított külső és belső terek jól szolgálják a gyermekeknek szervezett napi tevékenységeket. Mindkét óvodánkban hangsúlyt fektetünk a Zöld Óvodai tartalmak megvalósítására, kirándulások, séták alkalmával a természet szépségére és a környezet megóvására hívjuk fel a figyelmet. Óvodáinkban a néphagyományőrzés, a magyar nép kulturális értékeinek átadása az alkotó, harmonikus gyermeki személyiség kibontakoztatásának egyik hatékony forrása. Óvodánk már 23 éve szervezi meg a Pintyőke Népi Gyermekjáték és Gyermektánc fesztivált, mely nem csak a városi óvodásoknak és szüleiknek, hanem vidékről érkező csoportoknak és kísérőiknek nyújt maradandó élményt. Környezeti nevelés keretein belül valósítjuk meg a digitális eszközök kreatív felhasználását. Tagóvodáinkkal csatlakoztunk a Boldog Óvoda programhoz.

Kiemelt cél:

Óvodásaink ismerjék meg a nemzetet éltető hagyományokat, szerezzenek pozitív élményeket, melyek által hiteles, követendő mintákat kapnak. A gyermekek a csoportokban, olyan külsőségekben, tartalmukban visszatérő élményeket éljenek át, amelyek otthonukhoz, szülőföldjükhöz kötik őket, életre szóló útra valóként szolgálnak.

Kiemelt feladat:

A népi hagyományok gazdag tárházából a gyermekek korának megfelelő, számukra örömteli ingereket, élményeket adó és cselekvésre késztető elemek válogatása, ezeknek a nevelés folya-matába illesztése. A népi kultúra maradandó értékeinek (népi kismesterségek, népművészeti alkotások, népmesei, népi mondókák, énekes játékok, repertoárjának gazdagítása) átadásával napról napra építkező folyamatként a fokozatosság, és komplexitás elvét betartva segítjük, hogy a gyermekek megismerjék népünk hagyományait.

Az intézményi programokon kívüli ünnepek:

Népmese napja, Szüreti fesztivál (családi délután) Mihály napi kézműves vásár (családi délután) Márton napi kézműves családi délután és lámpás felvonulás, Lucázás, Balázsolás, Pintyőke Népi Gyermekjáték és Gyermektánc Fesztivál

A tehetséggondozó tevékenység megvalósításának alapelve:

Komplex tehetségműhelyünkben hangsúlyt fektetünk az alkotó képzelet gazdagítására új technikákkal, eszközökkel, kiegészítve népi gyermekjátékok megismertetésével. Digitális eszközök kreatív felhasználásával is megismertetjük a „Hangraforgó” műhelybe tevékenykedő óvodásainkat. Célunk az egyéni képességek kibontakoztatása komplex módon.

Csoportok száma: 6