Bemutatkozó kisfilm

Elérhetőségeink:

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája

cím: 8800 Nagykanizsa, Bajcsy-Zs. E. u. 67.

telefon: +36 30 636 7282

email: pipiter@z-net.hu

név: Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája Nagyrác utcai telephelye

cím: 8800 Nagykanizsa, Nagyrác u. 26.

telefon: +36 30 332 3788

email: nagyracovi@gmail.com

Dolgozóink

Göndör Réka tagóvoda-vezető
Horváth Amarilla óvodapedagógus
Nagyné Polai Ildikó óvodapedagógus
Fehér-Varga Bettina óvodapedagógus
Kovácsné Rosta Hajnalka óvodapedagógus
Frimanné Mucsi Éva óvodapedagógus
Pati Szabina óvodapedagógus
Markó Borbála óvodapedagógus
Mojzerné Lang Mária óvodapedagógus
Seléndi Istvánné óvodapedagógus
Baa Mária óvodapedagógus
Benczikné Horváth Ildikó pedagógiai asszisztens
Takácsné Tóth Tímea pedagógiai asszisztens
Máténé Horváth Ágnes dajka
Szökrény Lajosné dajka
Mihalecz Márta dajka
Dobri Edina dajka
Kukor Gabriella dajka
Cserjés Anita dajka
Paizsné Cserjés Mónika egyéb
Kotnyekné Mojzes Csilla egyéb

Bemutatkozás

A tagóvoda arculatának, nevelő munkájának bemutatása:

A tagóvoda Nagykanizsa családi házas városrészében helyezkedik el. A tagóvoda két telephelyen működik. A csoportszobák tágasak, kényelmesek. A hatalmas udvar szépen parkosított. Folyamatosan bővült mozgásfejlesztő eszközökkel; udvari játékokkal. A karbantartott épületekben kialakított külső és belső terek jól szolgálják a gyermekeknek szervezett napi tevékenységeket. Mindkét óvodánkban hangsúlyt fektetünk a Zöld Óvodai tartalmak megvalósítására, kirándulások, séták alkalmával a természet szépségére és a környezet megóvására hívjuk fel a figyelmet. Óvodáinkban a néphagyományőrzés, a magyar nép kulturális értékeinek átadása az alkotó, harmonikus gyermeki személyiség kibontakoztatásának egyik hatékony forrása. Óvodánk már 23 éve szervezi meg a Pintyőke Népi Gyermekjáték és Gyermektánc fesztivált, mely nem csak a városi óvodásoknak és szüleiknek, hanem vidékről érkező csoportoknak és kísérőiknek nyújt maradandó élményt. Környezeti nevelés keretein belül valósítjuk meg a digitális eszközök kreatív felhasználását. Tagóvodáinkkal csatlakoztunk a Boldog Óvoda programhoz.

Kiemelt cél:

Óvodásaink ismerjék meg a nemzetet éltető hagyományokat, szerezzenek pozitív élményeket, melyek által hiteles, követendő mintákat kapnak. A gyermekek a csoportokban, olyan külsőségekben, tartalmukban visszatérő élményeket éljenek át, amelyek otthonukhoz, szülőföldjükhöz kötik őket, életre szóló útra valóként szolgálnak.

Kiemelt feladat:

A népi hagyományok gazdag tárházából a gyermekek korának megfelelő, számukra örömteli ingereket, élményeket adó és cselekvésre késztető elemek válogatása, ezeknek a nevelés folya-matába illesztése. A népi kultúra maradandó értékeinek (népi kismesterségek, népművészeti alkotások, népmesei, népi mondókák, énekes játékok, repertoárjának gazdagítása) átadásával napról napra építkező folyamatként a fokozatosság, és komplexitás elvét betartva segítjük, hogy a gyermekek megismerjék népünk hagyományait.

Az intézményi programokon kívüli ünnepek:

Népmese napja, Szüreti fesztivál (családi délután) Mihály napi kézműves vásár (családi délután) Márton napi kézműves családi délután és lámpás felvonulás, Lucázás, Balázsolás, Pintyőke Népi Gyermekjáték és Gyermektánc Fesztivál

A tehetséggondozó tevékenység megvalósításának alapelve:

Komplex tehetségműhelyünkben hangsúlyt fektetünk az alkotó képzelet gazdagítására új technikákkal, eszközökkel, kiegészítve népi gyermekjátékok megismertetésével. Digitális eszközök kreatív felhasználásával is megismertetjük a „Hangraforgó” műhelybe tevékenykedő óvodásainkat. Célunk az egyéni képességek kibontakoztatása komplex módon.

Csoportok száma: 6